Stoltz Oogzorg

Berghem

St. Willibrordusstraat 3

Telefoonnummer

0412 40 22 99

Stuur een mail

info@stoltzoogzorg.nl

Openingstijden carnaval

Wij zijn gesloten van vrijdagmiddag 9 februari 12:30 uur t/m woensdag14 februari.

Veelgestelde vragen COVID-19

Bij Stoltz Oogzorg blijven we ons tijdens de huidige COVID-19 uitbraak inzetten voor de beste oogzorg.

Helaas zijn ook wij genoodzaakt om diverse, niet noodzakelijke, afspraken uit te stellen. Verder hebben we besloten onze openingstijden aan te passen en momenteel alleen op afspraak te werken.

Reguliere contactlenscontroles en niet noodzakelijke oogonderzoeken zullen wij in ieder geval uitstellen tot na 28 april. Een oogmeting en het uitzoeken van een nieuwe bril kunnen wij wel volgens de richtlijnen van het RIVM uitvoeren.

Wilt u een afspraak maken voor een nieuwe bril, zijn er oogklachten of is uw bril kapot? Dan kunt u telefonisch of per email contact met ons opnemen. Email: info@stoltzoogzorg.nl – Telefoonnummer: 0412 40 22 99.

Algemeen advies

Wij adviseren al onze klanten om zicht te houden aan de nieuwste richtlijnen en voorgeschreven adviezen, waaronder: 1,5 meter afstand bewaren en thuis blijven als je verkouden bent of de griep hebt. 

Algemeen

Besmettingsgevaar

De ziekte is van mens op mens overdraagbaar. Wij zullen dan ook maatregelen treffen om niet met u in contact te hoeven komen. Daarnaast gebruiken wij desinfecterende middelen om na elke cliënt onze handen te desinfecteren. Deze desinfecterende middelen staan ook voor u ter beschikking.

Er zijn geen aanwijzingen dat indirecte overdracht via voorwerpen zoals toiletten, deurklinken, bestek, handcontactpunten, eten, dus ook brillen een (grote) rol speelt in de verspreiding. (bron: RIVM)

Wij verzoeken u vriendelijk uw afspraak uit te stellen als u last heeft van: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Daarnaast adviseren wij mensen die behoren tot de risicogroepen te overwegen of zij een afspraak willen maken om onze winkel te bezoeken. Het RIVM heeft een onderscheid gemaakt in onderstaande risicogroepen: (Bron: RIVM)

Risicogroepen
Verhoogde kans op infectie

Personen die korter dan 14 dagen geleden in een aangemerkt transmissiegebied zijn geweest, (gezins)contacten van een bewezen patiënt.

Personen ≥18 jaar met een verstandelijke handicap die in een instelling wonen en personen woonachtig in een verpleeghuis hebben een verhoogd risico om anderen te infecteren en krijgen aanvullende preventieve maatregelen; zie de bijlage Preventiebeleid COVID-19 bij hoogrisicogroepen.

Verhoogde kans op ernstig beloop

Hiervoor wordt dezelfde indicatie gehanteerd als voor de jaarlijkse influenzavaccinatie, met als uitzondering de leeftijdsgrens die aangepast is naar >70 jaar. Dit betekent dat de adviezen niet gelden voor personen onder de 70 jaar zonder onderliggend lijden. Zie de bijlage Preventiebeleid COVID-19 bij hoogrisicogroepen.

Risicofactoren voor ernstig beloop (>18 jaar*):

  • afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen;
  • chronische hartaandoeningen;
  • diabetes mellitus;
  • ernstige nieraandoeningen die leiden tot dialyse of niertransplantatie;
  • verminderde weerstand tegen infecties door medicatie voor auto-immuunziekten, na orgaantransplantatie, bij hematologische aandoeningen, bij aangeboren of op latere leeftijd ontstane afweerstoornissen waarvoor behandeling nodig is, of bij chemotherapie en/of bestraling bij kankerpatiënten;
  • een hivinfectie in overleg met de hiv-behandelaar.
     

* Kinderen tot 18 jaar met onderliggend lijden vallen vooralsnog ook buiten deze aanvullende adviezen. Op basis van gegevens over de leeftijdsspecifieke incidentie, is het risico op COVID-19 aanzienlijk lager bij kinderen. Er worden daarnaast in de gegevens uit China vrijwel geen ernstige uitkomsten gemeld voor personen onder de 19 jaar (China CDC, Guan).

Voor personen <18 jaar worden separaat adviezen opgesteld in overleg met de beroepsvereniging (Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde; NVK).

 

Indien u geen klachten ervaart als hoesten/koorts/niezen of keelpijn kunt u gewoon bij ons terecht. Op dit moment hebben wij ons protocol aangescherpt om verdere verspreiding van het corona virus te voorkomen. Dit houdt in dat wij tenminste 1,5 m afstand houden van de klanten, vermijden van fysiek contact zover dat mogelijk is en momenteel doen wij niet aan oogdrukmetingen.

Verder mag u er van uitgaan dat wij de instrumenten en onze handen goed blijven ontsmetten zoals gewoonlijk.

Indien u klachten als hoesten/koorts/niezen of keelpijn ervaart dan verzoeken wij u weer contact met ons op te nemen wanneer u weer klachten vrij bent. Dit in verband met ons eigen gezondheid en die van andere klanten.

Momenteel doen wij geen nieuwe contactlens aanpassingen.

U kunt ons wel altijd bereiken via de telefoon en/of via de mail. Houd er rekening mee dat de openingstijden wellicht kunnen variëren deze dagen. De openingstijden zullen wij vermelden op de website.

Indien u klachten als hoesten/koorts/niezen of keelpijn ervaart dan verzoeken wij u om eerst telefonisch contact op te nemen.

Indien u geen last heeft van hoesten/koorts/niezen of keelpijn  bent u welkom. Houd er rekening mee dat de openingstijden wellicht kunnen variëren deze dagen. De openingstijden zullen wij vermelden op de website.V

Brillen

Er zijn geen aanwijzingen dat indirecte overdracht van het Coronavisus via voorwerpen zoals brillen plaatsvindt. Overdracht vindt alleen plaats van mens op mens. Wij zullen dan ook direct contact met u vermijden.

Wij zullen op gepaste afstand kijken hoe de bril rust op uw neus en past achter uw oren. Vervolgens vragen wij u de bril op tafel te leggen zodat we deze van u kunnen overnemen en hem voor u af kunnen stellen.

Er zijn geen aanwijzingen dat indirecte overdracht van het Coronavisus via voorwerpen zoals brillen plaatsvindt. Overdracht vindt alleen plaats van mens op mens.

In principe kunt u langskomen mits u geen klachten als hoesten/koorts/niezen of keelpijn ervaart. Houd er rekening mee dat de openingstijden wellicht kunnen variëren deze dagen. De openingstijden zullen wij vermelden op de website.  

Contactlenzen

Er is de afgelopen dagen is er onjuiste informatie naar buiten gekomen over het dragen van contactlenzen tijdens de heersende Corona / COVID-19 pandemie. Het dragen van contactlenzen is een veilige en zeer effectieve vorm van oogcorrectie. U dient zoals bekend de gebruikelijkContact hygiëneregels in acht te nemen zoals staat vermeld op de productverpakkingen van de leveranciers. Hieronder vindt u nogmaals een korte omschrijving hoe u uw contactlenzen het beste kunt verzorgen. (bron: PR Newswire)

Algemeen

  • Desinfecteer uw handen door ze te wassen en droog ze goed met een schoon en ongebruikt keukenpapier. Doe dit alvorens u de lenzen inzet en uithaalt.
  • Het gebruik van water bij de verzorging van alle soorten contactlenzen wordt ten zeerste afgeraden. Water kan verontreinigd zijn met een parasiet genaamd “Acanthamoeba” welke een ernstige infectie van het hoornvlies kan veroorzaken. 
  • Desinfecteer uw lenzen dagelijks volgens onderstaande stappen:

Alles-in-één vloeistof voor zachte lenzen, harde lenzen en orhto-k lenzen (nachtlenzen):

  1. Desinfecteer uw handen;
  2. Wrijf uw lenzen na het uithalen gedurende 15 seconden schoon met uw alles -in-één vloeistof;
  3. Spoel de lenzen vervolgens schoon met uw alles-in-één vloeistof;
  4. Bewaar uw lenzen in een schone leeshouder (minimaal om de 3 maanden een nieuwe gebruiken) en vul deze dagelijks met verse vloeistof;
  5. In de ochtend desinfecteert u uw handen en kunt u de lenzen direct vanuit de houder met vloeistof inzetten.
Gebruikt u voor het reinigen van uw harde contactlenzen een aparte reiniger, gebruik dan geen kraanwater om de lenzen af te spoelen. Gebruik hiervoor een alles-in-één vloeistof of een speciale steriele spoelvloeistof.
 

Peroxide vloeistof voor zachte lenzen, harde lenzen en orhto-k lenzen (nachtlenzen): 

  1. Desinfecteer uw handen;
  2. Klem uw lenzen na het uithalen in de speciale houder voor peroxide vloeistoffen;
  3. vul de leeshouder dagelijks bij het uithalen met nieuwe peroxide vloeistof;
  4. Bij het één-stap systeem (Refine Peroxide systeem) neutraliseert de Peroxide gedurende 6 uur door het schijfje onderaan de houder. Bij het twee-stap systeem (Ever-Clean systeem) dient u een tabletje aan de peroxide vloeistof toe te voegen voor de neutralisatie.
  5. In de ochtend desinfecteert u uw handen en kunt u de lenzen direct vanuit de houder met vloeistof inzetten.

Optometristen vallen onder de beroepsgroepen in de zorg en daarmee vooralsnog tot de cruciale beroepsgroepen.

Voor het controleren van uw contactlenzen werken we met specialistische apparatuur. Door het gebruik van deze apparatuur bevinden we ons op een relatief korte afstand van u als cliënt. Om de veiligheid en het besmettingsgevaar op het Coronavirus te beperken hebben we besloten de reguliere contactlens controles door te schuiven naar een moment later dit jaar. Het betreft de controles die staan gepland en waarbij u verder geen problemen ondervindt in draagcomfort en / of zichtklachten.

Heeft u nieuwe lenzen nodig dan kunt u deze nabestellen door telefonisch contact op te nemen of via het online bestelformulier.

Ervaat u momenteel klachten dan adviseren wij u contact op te nemen om te kijken hoe we u hierbij kunnen helpen. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij op aangepaste wijze voor u een contactlenscontrole verzorgen.

Heeft u nieuwe lenzen nodig dan kunt u deze wel nabestellen door telefonisch contact op te nemen of via het online bestelformulier.De lenscontroles stellen wij op dit moment liever uit om de richtlijnen van het RIVM te kunnen handhaven. 

Ervaart u comfortklachten of heeft u problemen met scherp zien, dan adviseren wij contact op te nemen. Wij kunnen op een aangepaste wijze toch een controle uitvoeren.

Houd er rekening mee dat de openingstijden wellicht kunnen variëren deze dagen. De openingstijden zullen wij vermelden op de website